Przepis na pierniczki - produkty i ich ilość.
Miód płynny - potrzebujemy 1/4 szklanki miodu
Masło - pięć łyżek
brązowy cukier, albo cukier puder, my dodawaliśmy brązowy - pół szklanki
jedno jajko
mąka dwie szklanki i 1/4
przyprawa do piernika
3 łyżeczki kakao
Przepis na pierniczki - przygotowanie:
Wszystko mieszamy. Łatwo nie jest, trochę bolą ręce, ale potem bardziej smakuje! Ciasto rozwałkować. Nasz przepis na pierniki preferuje grubość ciasta ok 3 mm. Wycinać, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pierniki pieczemy w 180 stopniach tylko 10 minut. Nie dłużej bo będą gorzkie!
Zobacz także: Rockowe pierniczki [ZDJĘCIA]
Ten oto przepis na pierniczki pozwala upiec pyszne chrupiące piernikowe ciasteczka, które przechowujemy w szczelnie zamkniętej puszce.
Przepis na pierniki zakłada polanie pysznych ciasteczek lukrem - pozostawiamy decyzje internautom. Jeśli lubimy słodkie lejemy polewą, jeśli gustujemy w wytrawnych smakołykach, z lukru radzimy zrezygnować. Pierniki smakują nawet bez polewy!
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?