Ciasto z truskawkami
Biszkopt
4 białka ubić na sztywną pianę, dodając 4 łyżki cukru i 4 żółtka. Po dokładnym ubiciu dodać 4 łyżki mąki krupczatki i delikatnie wymieszać. Na końcu dodajemy 4 łyżki wody, może być gazowana.
Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułkę. Nie smarujemy boków blachy, wówczas ciasto delikatnie nam się do nich przyklei. Pieczemy w nagranym piekarniku, 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Galaretka
Przed upieczeniem biszkoptu gotujemy dwie galaretki truskawkowe. Zanim uporamy się z ciastem i wykonaniem sernikowego kremu, galaretka zdąży mam ostygnąć.
Krem
Jedno opakowanie sernika na surowo, przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie równo rozprowadzamy na upieczonym biszkopcie, po czym układamy truskawki i całość zalewamy gęstniejącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia galaretki.
Smacznego!
Polub nas na fb
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?