Były dania z ryb na czele z sałatkami i aromatycznymi rybami wędzonymi, a także potrawy dawnych Słowian, a wśród nich podpłomyki pieczone przez Jadwigę Majchrzak-Zagrodnik. Na scenie występowały zespoły ludowe, szantowe i mające w repertuarze muzykę dawną. Liczne atrakcje, w tym gry zabawy i konkursy, przygotowano z myślą o dzieciach. Miały one również do dyspozycji dmuchane zamki.
Teren biesiady ozdobiony był w klimacie z czasów dawnych Słowian i Wikingów. Wojowie radzimscy zadbali o to, aby każdy chętny mógł spróbować swoich sił w używaniu toporu, czy oszczepu. O zabezpieczenie imprezy zadbali druhowie z OSP Kiszewo.
Organizatorami udanego wydarzenia były Stowarzyszenie Wodniackie Aplaga, Stowarzyszenie Historyczne Grodu Radzim, Obornicki Ośrodek Kultury i Urząd Miejski w Obornikach.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?