Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Sztuczna inteligencja odgrywa coraz większą rolę w biznesie, nauce i w leczeniu ludzi

Sztuczna inteligencja odgrywa coraz większą rolę w biznesie, nauce i w leczeniu ludzi

Zbliża się festiwal "Polska od kuchni". To nie lada gratka dla sympatyków gotowania

Zbliża się festiwal "Polska od kuchni". To nie lada gratka dla sympatyków gotowania

Polecamy

Cracovia w elitarnym gronie

Cracovia w elitarnym gronie

Miasto rozdało budki lęgowe

Miasto rozdało budki lęgowe

Kto chce być wójtem gminy Żary? O władze walczą trzy osoby

Kto chce być wójtem gminy Żary? O władze walczą trzy osoby