Książka "Smaki i uroki Rogoźna" powstała we współpracy z Martą Ryżek-Kalkowską, która znana jest w Rogoźnie ze swoich umiejętności kulinarnych. Nie tylko pysznie gotuje, ale także piecze torty, które wyglądają jak małe dzieła sztuki. Uroczysta premiera publikacji odbyła się w styczniu ubiegłego roku. Od tego momentu książka jest rozchwytywana.
Książka "Smaki i uroki Rogoźna" spotkała się z dużym zainteresowaniem ze strony mieszkańców, ale także turystów, którzy nie tylko chcieli poznać przepisy na regionalne dania, ale także przybliżyć sobie historię regionu.
Konieczne okazało się dodrukowanie kilkudziesięciu egzemplarzy. Rogozińskie Centrum Kultury, postanowiło wykorzystać popularność lokalnej książki kucharskiej i postanowiło wyprodukować jej wersję filmową.
Właśnie opublikowany został czwarty odcinek. Wszystkie można obejrzeć na portalu Rogozińskiego Centrum Kultury.
- Autorzy prezentują swoje potrawy prowadząc widzów po ścieżkach ich wykonania i na degustacji skończywszy. Członkinie Kół Gospodyń Wiejskich, a także rogozińskie blogerki z niezwykłą pasją i wdziękiem gotują i tworzą pyszności na ekranie - informują pracownicy rogozińskiego magistratu.
Produkcja została urozmaicono o historię i opowieści o ciekawych miejscach Gminy Rogoźno.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?