Słodkie pyszności do popołudniowej kawy. Oto łatwy przepis na faworki
Przepis na faworki
Składniki:
2 szklanki mąki,
3 żółtka,
3/4 szklanki gęstej śmietany,
1 łyżeczka octu,
olej lub smalec do smażenia, cukier puder do posypania faworków.
Ze składników zagnieść dość miękkie i gładkie ciasto. Cieńko je rozwałkowywać i radełkiem albo nożem wykrawać długie prostokąty, nacinać wzdłuż, przekładać jeden koniec przez powstałą dziurkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po wyjęciu i odsączeniu z nadmiaru tłuszczu, posypywać cukrem pudrem.
Smacznego!
Pączki, oponki, faworki według przepisów Piotra Kucharskiego
Źródło:Dzień Dobry TVN
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?