Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Znany bloger kulinarny odwiedził "Karczmę Gę Gę Gę". Poznajcie opinię "Maciej je" o kuchennych rewolucjach w Połajewie

Klaudia Pytlak
Klaudia Pytlak
archiwum oborniki.naszemiasto
Znany bloger kulinarny "Maciej je" odwiedził "Karczmę Gę Gę Gę" w Połajewie. Restauracja przeszła kuchenne rewolucje Magdy Gessler w połowie marca tego roku. Rewolucja odbyła się pod płaszczem pandemii. Magda Gessler od lat przemierza całą Polskę, by poprawić stan gastronomii. Najpopularniejsza polska kucharka udała się z rewolucją do dawnej restauracji Silvano w Połajewie, aby wyciągnąć właścicieli z tarapatów. Czy się udało?

Kuchenne rewolucje "Karczma Gę Gę Gę" w Połajewie

W Połajewie znajdowała się restauracja o nazwie "Pizzeria Silvano", prowadzona przez Kubę i Klaudię. Lokal był spełnieniem ich marzeń. Oboje byli przekonani, że potencjalni klienci znajdujący się w pobliżu chętnie zajrzą do jej lokalu na obiad. Tak niestety się nie stało. Restauracja coraz częściej świeciła pustkami, a koszty wzrastały. Właściciele tego roku w lutym poprosili o pomoc najsławniejszą restauratorkę - Magdę Gessler, która do Połajewa zawitała w połowie marca.

Co się zmieniło w restauracji?

Zmiany rozpoczęły się od zmiany nazwy. Lokal może się pochwalić nowym szyldem, na którym znajduje się napis „Karczma gę gę gę”. Wnętrze zostało odświeżone, a na ścianach można zauważyć bohaterów kuchni, czyli ... gęsi! Metamorfoza dotyczyła wystroju, ale przede wszystkim menu. Znana restauratorka uporządkowała je i wprowadziła tradycyjne, polskie dania, w których dominuje przepyszna gęsina, związana z naszym regionem. Przeglądając kartę możemy znaleźć rosół z gęsi, hamburgery BBQ z gęsi, sałatkę z buraka podawaną z kozim serem. Prawdziwym hitem są rogale marcińskie z wątróbką gęsią, czy aromatyczne pierogi z farszem z gęsi.

- W "Karczmie Gę Gę Gę" dominuje gęsina. Dzięki dodatkom nawiązującym do nazwy restauracji jest pięknie i przytulnie. Serdecznie zapraszamy na najlepszą gęsinę w regionie - mówi Kuba, właściciel lokalu.

Jak goście oceniają dania?

Choć przemiana nie należała do prostych, to końcowy efekt robi wrażenie. Na finałowej kolacji, ze względów pandemicznych, mogło przyjść niewiele osób. Szczęściarze, którym się udało najedli się do syta! Dzięki przeprowadzonej metamorfozie Kuba i Klaudia mają szansę na ogromny sukces.

"Maciej je" w "Karczmie Gę Gę Gę"

Dwa tygodnie po emisji odcinka w "Kuchennych rewolucjach" na kanale TVN znany bloger kulinarny "Maciej je" wybrał się do restauracji "Karczma Gę Gę Gę". Bloger zdecydował się skosztować flagowych dań, które oferuje restauracji. Na jego stole znalazły się m.in. rosół z gęsiny, surówka, pieczona gęś z pyzami, burger z gęsi oraz rogal marciński. Zgadzacie się z opinią krytyka?

- Najbardziej smakowała mi pieczona gęś, którą restauratorzy zaskoczyli Magdę Gessler już po kuchennych rewolucjach. Żałuję, że nie miałem okazji skosztować rogala marcińskiego z gęsim farszem. Mógł mieć ciekawy smak - komentuje "Maciej je" w swoim odcinku na kanale youtube.

Znany bloger kulinarny odwiedził "Karczmę Gę Gę Gę". Poznajc...

ZOBACZ TAKŻE:

To był niesamowity koncert! Jubileusz 10-lecia Brass Band Ob...

Paulina Szewczak walczy o koronę najpiękniejszej wśród wielk...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na oborniki.naszemiasto.pl Nasze Miasto